Pensioen advies in Eindhoven

In Nederland bestaat het pensioenstelsel uit drie pijlers: de AOW die je van de overheid krijgt (1e pijler), het pensioen dat je bij jouw werkgever opbouwt (2e pijler) en de pensioenvoorzieningen die je zelf treft (3e pijler). Kantoor Tappel informeert jou graag over de 2e en 3e pijler.

pensioen-adviseur

2e pijler

Pensioen via de werkgever valt onder de 2e pijler. Voor advies en bemiddeling met betrekking tot een collectieve pensioenregeling kun je ook bij Kantoor Tappel terecht.

3e pijler

Wanneer je een extra financiële aanvulling op jouw pensioen wenst, kan je bijvoorbeeld nadenken over het eventueel afsluiten van een lijfrente. Een lijfrente sluit je af om extra pensioen op te bouwen of om bijvoorbeeld eerder met pensioen te gaan.

Als jij zelfstandig ondernemer of directeur bent is een pensioen vaak niet geregeld. Je zal hiervoor zelf iets moeten regelen. Jouw bedrijf is vaak jouw pensioen. Maar wat als de markt net is ingezakt als je met pensioen wilt gaan? Het is daarom verstandig om nu alvast te starten met uw pensioenplan.

Een goed pensioen is een goed leven

Je pensioen is een continue zaak van aandacht. Kantoor Tappel kijkt hoe jouw pensioen er voor staat. Indien gewenst kunnen wij aanbevelingen doen of de nodige aanpassingen, betreffende een aanvulling op jouw pensioen, voor jou in orde maken.

 

Meer weten?

Wanneer je meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor jou kunnen betekenen, lees dan ons Dienstverleningsdocument pensioenvraag.